Östersundomin Koirametsä

 
(25 arvostelua)
Loading ... Loading ...

Koirametsä on noin 50 hehtaarin metsäalue Östersundomissa. Koirametsä on tarkoitettu koirien ulkoiluttamiseen ja kouluttamiseen. Moninkertaisesti tavallista koira-aitausta suurempi Koirametsä on mukavan väljä temmellyspaikka koirille ulkoiluttajineen. Koirametsä ei ole aidattu, mutta se rajautuu selvästi havaittaviin tiehen, puroon, sähkölinjaan ja niittyihin.

Koirametsän sääntöjä:

Koirasta ei saa aiheutua häiriötä luonnonvaraisille eläimille. Viittä kuukautta vanhempi koira on metsästyslain mukaan oltava kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä 1.3.–19.8.

Erillinen aitaus pienille koirille: Ei

Pinta-ala: n. 50 hehtaaria

  30 Kommenttia sivulla “Östersundomin Koirametsä”

 1. Olen käynyt puistossa vain kerran, mutta kokemusta piisasi kyllä. Yhtä ainoataan roskista ei puistosta löytynyt, ei edes ilmoitustaulun ja parkkipaikan luota. Ulostetta oli ”sisäänmenoväylällä” hyvin paljon. Alue on hyvin suuri ja maastot vaihtelevia tasaisesta jokiseen ja mäkiseen.

  Koirat tuntuvat kulkevan miten tykkäävät, ihmiset kaukana perässä tullen. Lähtiessämme puistosta Puroniityntiellä oli koira yksinään ja kun lopulta omistaja löytyi hän kertoi, että isompi lauma koiria oli käynyt päälle ja tämä koira oli pelästynyt. Onneksi ei jäänyt auton alle. Samantapaisia juttuja olen kuullut muiltakin tästä puistosta. Eli puistossa kulkee paljon koiria, jotka eivät ole omistajiensa hallinnassa.

  • Meille kävi tänään juuri niin. Olimme innoissamme ensimmäistä kertaa paikassa 6kk:n ikäisen labbispentumme kanssa ja Pitbull hyökkäsi koiramme kurkkuun kiinni. Omistaja oli jossain kuusessa ja tämä hullu hyökkäsi IHAN suoraan päälle.

 2. Koirametsä on ihana paikka sekä koirille että ihmisille.Siellä pitää vain osata käyttäytyä. Tarkoitus on tietysti, että jokainen vie roskat mukanaan kuten luontoalueilta kuuluu tehdä. Paikan käyttäjät tulevat autoilla, joten roskat vie helposti mennessään. Toinen juttu on totta; jotkut vastuuttomat koiranomistajat eivät tajua, että heidän on oltava joka hetki vastuussa koiristaan. Tänään, 11.1.2014 hyökkäsivät kahden naisen mukana olleet saksanpaimenkoiraa muistuttavat koirat alle vuoden ikäisen colliemme kimppuun. Omistajat eivät tehneet elettäkään kutsuakseen koiransa pois, eivätkä kommentoineet sanallakaan tapausta, vaikka toinen koira retuutti collietamme useaan otteeseen. Koirametsässä pätevät samat säännöt kuin koirapuistoissa, eli agressiivisia koiria ei saa päästää irti. Luulisi tämän olevan itssestään selvää.

 3. Ehdottomasti pääkaupunkiseudun paras koiran ulkoilutusalue, luonnonmukainen sellainen. Maasto vaihtelee niittyalueista, puisiin metsiin ja avokallioihin. Polut risteilevät joka suuntaan, tarkan suuntavaiston voi menettää jos menee pidemmälle metsään. Alue rajautuu pohjoisessa Porvoonväylän riista-aitaan, idässä hiekkatiehen. Etelän puolella tulee vastaan asutus, lännessä kaukainen kalliorinne. Tunnin kunnon kävelylenkin tekee helposti maastossa, itsekin saa samalla hyvää ulkoiluliikuntaa. Pääpolkuja pitkin liikkuminen on kohtalaisen helppoa, umpimetsässä rankempaa. Kostealla kelillä maasto voi olla paikoin kosteaa ja kuraista, mutta kuivempia kulkureittejä voi helposti liikkua, jos vaan hieman miettii mihin menee. Parkkipaikkoja ei ole hirveästi, varmaan parikymmentä autoa mahtuu hyvin p-alueelle. Auton voi kyllä tarvittaessa jättää Puroniityntielle. Itse emme ole törmänneet huonoihin isäntiin tai koiriin koirapuistossa. Aika monta kertaa on käynyt niin, että emme ole edes törmänneet toisiin koiriin, vaikka parkkipakalla on ollut monia autoja. Alue on niin laaja ja monipolkuinen.

 4. Kävin tänään (04/2014) vuosien tauon jälkeen Koirametsässä ja jäi varmaan viimeiseksi käynniksi koskaan. Paikka on hieno mutta siellä on edelleen koiranulkoiluttajia, joiden koirat eivät ole hallinnassa. Asiasta tuli huomautettua parille ihmiselle, joista ainakin toinen oli sitä mieltä että Koirametsä on sitä varten että koirat saavat olla vapaina ja käydä tutustumassa muihin koiriin. Väärä vastaus, paikka on sitä varten että jokainen, jolla on koiransa hallinnassa voi käydä ulkoiluttamassa koiriaan vapaana. Kuten aina, hyvän jutun pilaamiseen ei tarvita montaa tolloa.

  • EIköhän koirametsässä nyt kuitenkin ole tarkoitus päästä leikkimään muiden koirien kanssa. Jos koirasi eivät tule toisten kanssa toimeen, niin miksi menet johonkin koirille tarkoitettuun metsään. Mene jonnekin yksin, jos et halua nähdä toisia koiria. Minä ainakin käyn koirapuistoissa, jotta koirani saisi leikkikavereita!

   • Onko jokin epäselvää.
    Et voi laskea koiraasi toisen koiran luo ilman toisen lupaa.koska toinen koira voi olla pelokas.

    • Mutta sehän on vähän niin kuin koirapuisto. Eikös siellä ole tarkoitus päästää koirat vapaaksi? Ja kai ne silloin voivat myös mennä tervehtimään toisia koiria? Itse en ainakaan suosittelisi sinne menemistä, jos koira ei tykkää toisten koirien seurasta.

     • Tässä on näemmä näkemysero: toisten mielestä koirat eivät missään oloissa tervehdi ketään ilman lupaa, mikä edellyttää kouluttamista. Toisten mielestä taas koirat saavat tervehtiä oman valintansa mukaan.

      Jälkimmäisessä tapauksessa otetaan aina riski – koirien kustannuksella.

      Jos koira saa lähestyä mitä tahansa koiraa, sillä on riski saada tartuntoja ja kerätä huonoja kokemuksia sillä hihnassa koirien käyttäytyminen muuttuu eikä niiden kyky viestiä ole luontevaa. Joskus koirat ovat kiinni myös sen vuoksi että niillä on silmätulehdus tms tai siksi että toipuvat jostakin operaatiosta.

 5. Koirametsässä on huomattavan hyvä yhteishenki liki aina siellä ulkoilevien kesken. Koska tilaa on ja puhkut saa päästää ulos juoksemalla, koiratappeluita ei tapahdu juuri koskaan edes muutoin tulistenkin tyyppien välillä. Pikkupentuja ja kääpiökoiria en ehkä toisi paikkaan, jossa riehuminen on liki ainoa paikka monille isoille koirille.

 6. Jos koiralla on jotain tartuntoja tai ei tule toimeen muiden kanssa – ei sitä todellakaan viedä koirapuistoon! Siellä nimenomaan koirien on tarkoitus olla vapaina, pannat ja hihnat aiheuttavat kränää ja onnettmuuksia voi sattua.
  Ja jos koirasi toipuu jostain operaatiosta et todellakaan vie sitä puistoon..senhän pitäisi olla itsestään selvä asia.
  Puistossa hihnat veke ja antaa koirien tutustua ilman ihmisiä niin rauha säilyy. Jos ei tiedä minkä takia puistot on olemassa, kannattaa pysyä poissa.

 7. Koirametsä kuulosti lupaavalta ja maastot ovat kieltämättä hienot, mutta en voi hyvällä tahdollakaan suositella varsinkaan pienten koirien omistajille.

  Kävin eilen oman koirani kanssa ensi kertaa kyseisessä metsässä ja kytketyn kääpiökoirani päälle tuli n. 10 koiran vapaana oleva labradorilauma. Oma koirani tietenkin säikähti ja meni paniikkiin kun moinen isojen koirien lauma tulee täydellä vauhdilla sen päälle. Labradorilauma reagoi sitten oman koirani paniikkiin ja alkoi hyökätä. Siinä vaiheessa nappasin nopeasti oman koirani syliin (juu, tiedän että ei yleensä suositella, mutta 3,5 kg vs. 10 x +30 kg ei ole hyvä idea edes silloin kun koirat ovat ystävällisiä), koska se joko tallautuisi tai riepoteltaisiin.

  Kyseinen lauma ei ollut millään tavalla omistajansa hallinnassa eikä häntä myöskään kiinnostanut niitä komentaa. Ihan itse piti koirani lauman keskeltä pelastaa ja pitää hyppivät ja pomppivat labradorit siitä erossa. Seurauksena vaatteeni olivat täysin mudassa ja sain useita raapimishaavoja kehooni. Kyseiselle omistajalle kyllä asiasta räjähdin, että se on HÄNEN velvollisuutensa pitää koiransa hallinnassa ja ne on oltava välittömästi kytkettävissä. Eipä kiinnostanut. Sanoi, että heillä ei edes ole hihnoja mukana ja ei kannata tulla jos koira ei ole tottunut. Että tämmöisiä yhtään muita ajattelemattomia ja erittäin vastuuttomia ”koiraihmisiä” siellä koirametsässä käy! Oli ensimmäinen ja takuulla viimeinen kerta, kun tuonne menen. Toista kertaa en halua enää moisia tyyppejä nähdä, saati sitten pestä mutaisia vaatteita ja sitä riskiä en varsinkaan ota, että koirani loukkaantuu itsekeskeisten idioottien takia!

  • Kuka hemmetti vie 3kg koiran koirapuistoon missä on isoja koiria! Ethän sinä vie sitä koiraasi koirapuistoonkaan jos siellä on isoja koiria, niissäkin on yleensä pienille koirille oma puoli!? Sun logiikalla 10 seuruetta on pidettävä koirat kytkettyinä koska tulee yksi (SINÄ) seurue jolla pieni koira joka ei pärjää isojen kanssa! Menehän nyt itseesi ja mieti kaksi kertaa tuliko mentyä väärään paikkaan itse!

   Kummasti on meidän 10kg mäyräkoira tuolla selvinnyt, toki mäyräkoiralla tuo ego vastaa rottweileria

  • Minulla on pienehkö koira, 13kg, enkä kyllä koskaan ole miettinyt etteikö tulisi isompien kanssa toimeen. Sekaan vain – tajuaa ne koirat itsekin ettei oikein ole sopiva leikkikaveri vaikka iso doggi pikkukoiralle. Mitä tulee rähinöihin, kaikilla ei kemiat sovi yhteen, kuten ei ihmisilläkään, ja pääsääntöisesti koirat selvittävät välinsä itse. Pari kertaa olen joutunut menemään väliin kun näkyi vähän liikaa hampaita.

   Tuo tilanne pikkukoiran kanssa ei varmaan ole ollut mukava, voin kuvitella miten labradorilaumassa tyhmyys tiivistyy. Itse en koiraani estele muihin tutustumasta (koirapuistossa!), mutta välittömästi ärähdän jos se hyppii muita ihmisiä vasten. Sitä kyllä vähän kummeksun ette labradorien omistaja puuttunut siihen jos kerran näki. Se nyt ei vaan käy, labbiksen kokoinen koira hyppimässä vierasta ihmistä vasten.

   Toisaalta, jos ei kestä ajatusta että koirien kanssa joskus voi vaatteet likastua, ei kyllä varmaan kannata koirapuistoon mennä. ;)

  • Miksi pidät koiraasi kytkettynä tuolla? Jos ulkoilu tapahtuu koira kytkettynä, on monia monia monia muitakin paikkoja mihin voit mennä. Koirametsä on sitä varten, että koirat saa lenkkeillä vapaana, juosta ja nauttia. Koirani on remmiräyhä ja reagoi kytkettyihin koiriin siten, että menee lähelle haukkumaan ja riehumaan, toisenkin ollessa vapaana kulkee nätisti ohi tai saattaa käydä haistelemasaa ja jatkaa matkaa. Jos koirasi olisi ollut vapaana, tuskin mitään olisi tapahtunut.
   En ymmärrä miks juuri tuonne pitää tulla ulkoilemaan jos koiraa ei voi pitää irti tai ei halua nähdä muita koiria…

 8. Missä metsässä kääpiövillakoirani voi liikkua vapaana? Tuntuu aika rasittavalta koiralle pelkkä talutinelämä kaupungissa – vaikka onkin pieni.

 9. On todella ikävää lukea täältä kuinka itsekkäitä koiranomistajia koirametsässä vieraileekaan. On ilman muuta selvää että jokaisella koiraihmisellä tulisi olla vastuu kaikkien koirien hyvinvoinnista – ei vain oman koiran. Kaikilla koirilla tulee olla mahdollisuus päästä juoksemaan vapaana metsässä säännöllisin väliajoin ja nauttimaan koirana olemisesta. Tällainen ei kaupunkioloissa ole tavallisesti mahdollista. Koirapuistoa tai -metsää ei voi varata vain raisuille koirille jotka kestävät tuntemattomien koirien hyökkäyksiä, vaan sen on oltava myös arkojen koirien käytettävissä. Itselläni on ollut suuri ja raisu koira, ja tällä hetkellä omistan pienen ja aran koiran. Suuren koirani kohdalla pidin aina itsestäänselvyytenä huolehtia siitä että muille koirille ei tule vahinkoa oman koirani käytöksen takia. Tämä tarkoitti sitä että kytkin aina ensin koirani lähestyessämme toisia koiria ja kysyin voinko päästää koirani tervehtimään, jonka jälkeen yleensä koirien tapaaminen sujuikin ja leikki saattoi alkaa. Tällöin ei vaaratilanteita tullut eikä pieni hetki hihnassa ollut mitenkään minulta tai koiraltani pois. Nyt, aran koiran omistajana olen huomannut kuinka ensisijaisen tärkeää koirani psyykeen vaaliminen on, sillä arvaamattomien koirien hyökkäykset ovat monesti johtaneet kauaskantoisiin seurauksiin. Ensitapaaminen uuden koiran kanssa on monelle koiralle aina jännittävää ja usein pelottavaa, ja todella toivoisin että kaikki koiria rakastavat omistajat osaisivat ja jaksaisivat huomioida kakki koirat eikä vain omansa.

  • koirapuistoihin ei saa viedä remmillisiä koiria. Minulla on 35kg, 20kg ja 10kg vinttikoirat, joista suurin käyttää kennelkoppaa sen takia että se koettaa joskus napata siskon takajalasta täydessä vauhdissä. Pienin koiristani on pentu. Yksikään koiristani ei ole aggressiivinen muita koiria tai ihmisiä kohtaan – vinttikoirien tapaan ne pitävät etäisyyttä ihmisiin (paitsi 14-viikkoinen pentu), mutta kanssaulkoilijoita taitaa pelottaa vinttarin vauhti. Lohduksi heille: vinttarit ovat näkömetsästäjinä hyvin näkeviä koiria ja osaavat väistää. Suurimmat ongelmat meille on tullut, jos joku tuo kiloisen ärhäkkään Fifinsä isojen puolelle ja Fifin omistsjat eivät tykkää, että tuulennopeat koirat hyppäävät Fifin yli sen tullessa tielle.

 10. Upea paikka koirille juosta ja temmeltää,mutta meidän ensimmäinen reissumme sinne, joka oli tänään jäi sangen lyhyeksi! Jonkun naisen holtiton Pitbull hyökkäsi 6kk: ikäiseen pentuumme kiinni. Tilanne oli kivulias ja kaoottinen. Tämä Pitbull pääsi yllättämään kirjaimellisesti puskista ja hyökkäsi suoraan koiraamme kiinni. Siinä ei meidän huudot eikä omistajan huudot auttaneet. Tappajakoira retuutti koiraamme, niin, että valjaat repesivät. Omistaja joutui potkimaan omaa koiraansa, että se vatipää päästi lopultakin irti koirastamme.
  Karmea kokemus! Omistaja ei jäänyt kyselemään yhtään mitään. Ei edes ollut pahoillaan vaan jatkoi matkaa.
  Anteeksi kaikille avautumiseni, mutta MIKSI tuollaisten rotujen pitää juosta vapaana paikoissa, joissa täydellä varmuudella tulee muitakin koiria vastaan. Jokainen sinne menevä ihminen tiedostaa sen, mutta harva uskoo vastaan tulevan erittäin aggressiivista koiraa. Eikä tämäkään toisen koiran kurkkuun käyminen ollut tällekkään omistajalle yllätys tai ensimmäinen kerta. Jos se on hankittu egon jatkeeksi ja sitä ei ole osattu kouluttaa, niin eikö siellä omassa päässä sen verran rattaat pyöri, että kulkisi sitten hihnassa moisen hullun koiran kanssa. Niin, että paikka on upea ja näppärän matkan päässä esim. stadista, mutta kannattaa olla varuillaan. Metsään mahtuu vastuuntunnottomia tyyppejä, joille muiden koiran henki on vähäpätöinen asia!

 11. Upea paikka ulkoilla koirien kanssa, mutta valitettavasti meidän ensimmäinen kertamme siellä, tänään jäi erittäin lyhyeksi, kun erään naisen holtiton Pitbull hyökkäsi 6kk:n ikäisen labbispentumme kurkkuun kiinni, niin että repi valjaatkin rikki. Tappaja-koira pääsi yllättämään kirjaimellisesti ihan puskista. Oma koiramme oli ihan vierellä ja tämä hullu tuli puskista ja hyökkäsi heti päälle. Siinä ei meidän huudot auttaneet, eikä omistajankaan huudot. Loppujen lopuksi nainen joutui potkimaan koiraansa, että se päästäisi irti meidän koirastamme. Tämä päälle käyminen tuli tuskin omistajalle yllätyksenä, eikä varmasti ollut ensimmäinen kerta. MIKSI pitää hankkia moinen rotu, jos sitä ei osaa kouluttaa tarvittavalla tavalla ja miksi pitää kulkea koira vapaana, KUN ihan täydellä varmuudella tietää millainen tappaja koiransa on. Nainen ei jäänyt kysymään yhtään mitään eikä edes pahoitellut tapahtunutta. Niin, että näppärän matkan päässä esim. stadista, mutta kannattaa olla varuillaan, koska vastaan saattaa tulla joku sekopää koira omistajansa kanssa, joka on hankkinut moisen rodun ihan vaan siksi, että se muka näyttää coolilta!

  • Oletko nyt ihan varma että kysymyksessä oli Pitbull..ettei vaan staffi tai Amstaffi…tai dogo ?.onko toi edes paikkansa pitävää koska jos purrut valjaat poikki ..? ei ainkaaan koiralla mitään ole ?

 12. Moi Mimmi ! Oletko varma että kysymyksessä oli Pitbulli ? ettei vaan taas Pitbull tyyppinen koira ?.Esim staffi tai amsu taikka Dogo..tai tai..ja ihan pistää silmää tossa tarinassa se että valjaat kyllä meni rikki mutta entäs koira ?.Ettei vaan kysymykessä ollut leikimielinen paini ja lähti mielikuvitus laukkamaan ?

 13. Ihan kamala kokemus tänään ollessamme ensimmäistä kertaa Östersundomin koirametsässä, kun 7 kk:n ikäistä paimenkoiranpentuani puri agressiivinen koira useita kertoja kaulaan. Parkkipaikalle tulleen naisen neljän ison/keskikokoisen koiran lauma syöksyi vapaana pienen henkilöauton takapenkiltä suoraan pentuni kimppuun. Koirat eivät olleet mitenkään tämän täysin välinpitämättömän naisen hallinnassa. Tuollaiset koiranomistajat pilaavat täydellisesti paikan maineen ja siinä ei paljon auta luontopuitteiden ihanuuskaan!

 14. Olen käynyt siellä vain yhden kerran parivuotta sitten. Ajattelin, että voisimme käydä uudestaan,mutta luettettuani uusimmat kommentit, päätin ettemme vieraile siellä enää koskaan.

 15. Sääliksi käy jokaista isoa koiraa joiden maine pilaantuu omistajiensa suoraan sanottuna typeryyden vuoksi.Ei se ole koiran vika kun lukee näistä ”vahingoista”tälläkin palstalla.Huonolla tietotaidolla varustetut omistajat saisivat hävetä pilatessaan omaa ja koiriensa mainetta

 16. Ihan vaan mietin, että kuinka moni luki tuon yllä olevan kuvailun tästä koirametsästä? En ole itse kyseisessä paikassa vielä käynyt, mutta aika selkeästi tuossa ylhäällä lukee että aikuiset koirat on pidettävä kiinni..
  ”Koirametsän sääntöjä:

  Koirasta ei saa aiheutua häiriötä luonnonvaraisille eläimille. Viittä kuukautta vanhempi koira on metsästyslain mukaan oltava kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä 1.3.–19.8.”

  Ja jos vapaana pitää koiraa niin sen täytyy olla v ä l i t t ö m ä s t i kytkettävissä! :)

 17. Olen käynyt nyt yli vuoden Koirametsässä koirani kanssa vähintään kerran viikossa. Joskus montakin kertaa viikossa, myös talvella. Koirametsän ansiosta koirani luoksetulo on vahva ja se myös osaa kohdata vastaantulijat, koirat ja ihmiset rennosti, tekemättä sen isompaa numeroa aiheesta. Koirametsässä vapaana oleminen on saanut aikaan sen, että koiralle ei ole mikään iso juttu päästä hihasta irti, mitä se voisi olla, jos liikkuisimme vain alueilla, joissa koira on oltava aina kytkettynä.

  Mielestäni Koirametsässä nimenomaan kuuluu asiaan, että kun kohdataan toinen koirakko, niin koirat tervehtivät toisiaan ja ihmiset voivat halutessaan vaihtaa muutaman sanan keskenään. Joskus tulee kuljettua jonkin aikaa samaa matkaa toisen koirakon kanssa ja samalla tulee tutustutta uusiin ihmisiin ja koiriin.
  Koirien kohdatessa voi joskus huomata jännitettä toisilleen vieraiden koirien välillä, mutta metsässä on tilaa väistää, joten pienen haistelun jälkeen ei muuta kuin jatketaan matkaa eteenpäin

  Koirametsä on hyvin ainutlaatuinen paikka, se on nimenomaan koirien ulkoilutukseen osoitettu metsä. Se on ollut siinä käyttötarkoituksessa -70 luvulta saakka. Siellä käy päivittäin arviolta kymmeniä koiria ja ihmisiä. Joskus parkkipaikat ovat täynnä autoja, mutta silti voi kävellä tunnin metsälenkin törmäämättä välttämättä kehenkään muuhun metsässä liikkujaan. Siitä huolimatta, että siellä käy päivittäin paljon koiria, jotka ovat vapaana, siellä liikkuu myös peuroja, hirviä, jäniksiä ja varmaan monta muutakin metsän eläintä.

  Jos on tiukkapipoinen koiranomistaja, joka ei siedä muita koiria oman koiransa lähellä ja jonka mielestä ainoa oikea asia koiran kanssa TOKO, niin ei kannata Koirametsään mennä lainkaan. Se on paikka, jossa rentoudutaan ja jossa koiran pitääkin saada ottaa spurtteja ja nauttia luonnosta.

  Roskiksia siellä ole, vaan jokainen huolehtii omat roskansa pois. Samalla tavalla, kuin luonnonsuojelualueilla. Suotavaa on myös, että jos metsässä tupakoi, niin ne tumpit kertään pois ja viedään omaan roskikseen, ei jätetä metsään. Me, jotka metsässä säännöllisesti käyvät, joutuvat keräämään välinpitämättömien ihmisten roskia.

  Koirametsällä on omat facebook sivut. Sieltä voi lukea metsästä enemmän ja kysellä muilta siellä kävijöiltä kokemuksia.

 18. Onneksi tuli luettua nämä, eipä tarvi mennä ”pikku-Fifin” kanssa näemmä tämä koirametsä onkin tarkoitettu vain isoille koirille.

 19. Koirien kohtaaminen matkan varrella on eri asia kuin se että porukalla myllytetään.. Lisäksi en itse lähde sosialisoimaan, vaan lenkiltämään sinne koiraa. Nuuhkaisut, hymyt ja moikat, sitten eteenpäin. Ongelma kaiketi on se, kun ihmiset ovat sitä mieltä, ettei koiraansa tarvitse koirapuistossa hallita. Siksi puistoja välttelenkin. Koirat ja ihmiset pelaa omilla säännöillään ja kun ei ole viitsinyt koiraansa kouluttaa harmittaa se sitten ja se on kätevää kääntää niin päin, että pysykää poissa jos ei meno miellytä. Pysykää itse poissa jos ei meno miellytä!

 20. Olen käynyt koirametsässä vuodesta 2009, minulla on mäyräkoira ja isompi seropi. Ei ole koskaan ollut mtn ongelmia. Suosittelen!

 Kerro mielipiteesi (täytäthän ainakin nimi kentän)

© 2013 Koirapuistot.com